Het verhaal achter ROCAAR Erfgoed Advies

ROCAAR bestaat uit 3 enthousiaste erfgoedprofessionals die elkaar al een tijd lang kennen door hun inzet bij diverse NGO's en andere organisaties. Individueel zagen ze allen de behoefte bij erfgoedorganisaties en -eigenaren aan het hebben van een duidelijke basis voor een toekomstbestendig beheer en duurzame ontwikkeling. Deze gemeenschappelijke deler en hun individuele expertise binnen de erfgoedsector bracht Robert Quarles van Ufford, Arne Tiemersma en Carol Westrik bij elkaar om ROCAAR Erfgoed Advies op te richten. Zij stellen zich hier graag aan u voor:

Robert Quarles van Ufford (1967) is erfgoedprofessional en bestuurder in de culturele sector.
Na een diplomatieke loopbaan met een focus op cultural diplomacy was hij Algemeen Secretaris van UNESCO Nederland, directeur van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Monumenten Bezit (SMB). Als voorzitter van de onafhankelijke expertgroep Werelderfgoed adviseerde hij de minister van OCW over Werelderfgoed. En als voorzitter van ICOMOS Nederland was hij vele jaren actief in de Nederlandse en internationale erfgoedwereld. Thans is Quarles bestuurslid van de Nederlandse Kastelen Stichting (NKS) en van de Stichting tot Behoud van den Doornenburg. Hij is tevens actief in Europees verband als Nationaal Coördinator van Europa Nostra, waar hij de stem van de Nederlandse cultureel erfgoedsector vertolkt in Europees verband. Quarles beschikt over een breed netwerk in de politiek, het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven en de culturele fondsen en instellingen. Hij is opgeleid als historicus, linguïst en diplomaat aan de Rijksuniversiteit Leiden, Oxford University (UK), Cornell University (USA) en Instituut Clingendael.
Meer informatie

Arne Tiemersma (1988) werkt, naast zijn rol bij ROCAAR, op dit moment bij de Nationale Monumentenorganisatie. Hij houdt zich hier bezig met de ontwikkeling van Leer je Erfgoed, een e-learningsplatform voor erfgoedvrijwiligers. Studeerde Archeologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Werelderfgoed Studies aan de Brandenburgs Technische Universiteit (GER) waar hij afstudeerde op het gebied van ‘Disaster Risk Management’ voor cultureel erfgoed. Na een tijd in de Nederlandse commerciële archeologie te hebben gewerkt (hier verdiepte hij zich ook in de Nederlandse wet en regelgeving rond erfgoed) werd hij extern adviseur bij ICCROM voor klimaatverandering. Arne ontwikkelde zich daarnaast een specialisme in de Nederlandse wet en regelgeving ten aanzien van cultureel erfgoed.
Meer informatie

 

Carol Westrik (1972) is ruim 20 jaar werkzaam op het gebied van de UNESCO Conventies en programma’s, met een focus op de Werelderfgoedconventie. Ze heeft onder andere voor het UNESCO Werelderfgoedcentrum in Parijs gewerkt. Daarnaast werkt ze veel op het gebied van duurzaam toerisme en culturele landschappen. Carol heeft haar eigen consultancy en werkt samen met veel verschillende nationale en internationale opdrachtgevers, zoals overheden (nationaal, provinciaal en lokaal), NGO's, (potentiële) werelderfgoederen. Carol heeft een PhD in Post-War Reconstruction and Development (rol culturele landschappen in conflict gebieden) en een MA in zowel Conservation Studies als Kunstgeschiedenis.
Meer informatie

Deel deze pagina